Skip to main content

Veera

veera_haluton_kuva

Veera Uusoksa

Neljänkympin ylittänyt seksuaaliterapeuttikasvatustieteilijäväliportaan-johtajatarnörtti, jonka erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat addiktoitunut seksikäyttäytyminen, porno, ihmisoikeudet, seksuaalisuuden, sukupuolen ja ihmissuhteiden monimuotoisuus, uuden oppiminen, vanhasta luopuminen ja omaksi itseksi kasvaminen.

Veera suhteestaan seksiin: Seksi on samaan aikaan kiehtovan julkista, kainoa ja rietasta, yksityistä, intiimiä, läheistä ja välineellistä. Se on elämän energiaa, vahvaa ja voimaannuttavaa, tervehdyttävää ja kosmista läheisyyttä. Yhtälailla ihmisen seksuaalisuus on haavoittuva ja hauras, suojeltava ja loukkauksille altis. Kovin kiukkuinen, kärttyinen ja vailla huomioita alati vaativa marttyyri nalkuttaja jopa. Minulle seksi on ilon, energian ja jatkuvan uteliaisuuden lähde: “Ai – tämmöisestäkö me nykyään tykätään. Hienoa!”

Veera suhteestaan itseen: Jos tietäisin, miten kasvoin onnelliseksi itsestäni, olisin sen tiedon viisaampi.  Itseä on roudattu ympäri maailman ja askarreltu kaikenlaista. Hyvin ollaan toimeen tultu. Vähän vahingossa kai se tietoisuuteen tupsahti, ettei tämä huonompi kumppani olekaan.

Veera suhteestaan suhteisiin: Oli sitten suhteessa itseen, yhteen, kahteen tai useampaan, niin aina siinä on paljon enemmän väkeä kuin osaa huomioidakaan. On ‘pitäisi juttuja’, ‘haluaisi juttuja’, ‘mistään ei tuu mitään juttuja’, ‘onnen tarinoita’, ‘onnellisia loppuja’, ‘ihan vaan loppuja’ ja ‘päättymättömiä tarinoita’. Normitukset ja tarinoidut käsitykset oikeista ja hyvistä suhteista riivaavat tässä näennäisesti sallivassa ja liberaalissa ajassa kaikenlaisia suhteita. Oli suhde sitten mikä tahansa, niin määrittelyt itsella ja suhteen muille osapuolille sopivalle suhteelle tarvitsee etsiä ja rakentaa ihan itse. Missään ei odota puolikas tai neljäsosa, joka korvaa tai täydentää suhteen omaan itseen. Tai jos odottaa, että sellainen odottaa, niin sitäpä olisi mielenkiintoista vähän tutkailla lisää.

Veera suhteestaan Tarjaan: Hupsista saatana.