Skip to main content

Tunnustatko? Onko sinulla ihmissuhteita varahyllyllä?

Ihmissuhteiden hyllypaikoitus ei välttämättä ole (ainakaan pelkästään) huono asia. Voi olla, että se on ihmiselle luontaista, osa ihmisyyttä. Emme halua olla yksin, varustaudumme mahdolliseen rakkaudellisen ihmissuhteen menetykseen pitämällä yllä yhteyttä, joka lupaa, muttei välttämättä vielä rakenna.

Muistan hyvin, kuinka itseä on joskus satuttanut, kun on huomannut olleensa takataskusta tarvittaessa käyttöönotettava suhdemirkku. Kun on oikein ollut ihastunut ja ehkä hitusen intohimorakastunut, sillä tavalla “pöksyt kaakkoon sadasosasekunnissa, kun kohdataan” -tyyliin ja huomannut, että toisella pöksyt todennäköisesti repeää rajumpaan tahtiin ja mieluummin jonkun toisen kanssa. Se on sattunut. Kunnes on muistanut, että valinnan siitä, miten, milloin ja kuinka paljon haluaa jonkun henkilön läsnäoloa omaan elämäänsä, tekee itse. Kyse on, ainakin minulle, ekologiasta. Mitä nämä kohtaamiset tuovat elämääni lisää, mitä vähentävät? Valitsen itse, mitä otan vastaan ja mitä saan.

Kaikki sellainen, joka on kaikille suhteen osapuolille ja vuorovaikutuskohteille ok, on lähtökohtaisesti ok. Myös Helsingin Sanomien jutussa mainitulla varahyllyllä oleminen. Silloin, kun se molemmille osapuolille on ok.

Toivomme sinulle, minulle, meille – kaikille, hyviä ja merkityksellisiä suhteita. Ja näin ystävänpäivänä muistutamme, että tärkeintä ihmiselle on tuntea hyvin ja tuntea hyviä tunteita sitä itselle tärkeintä, elämänmittaista matkakumppania ja ystävää kohtaan, itseä kohtaan.

Rakkautta ystävänpäivään!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *