Skip to main content

Seksi on teon sana

Kokemukseni mukaan seksi on suomalainen substantiivi, joka usein mielletään myös teon sanaksi.

Kun seksistä puhutaan, puhutaan usein sen toteuttamisesta tai sen puutteesta.

Esimerkiksi leipominen, lepääminen tai laskettelu eivät herätä samanlaisia arvolatauksia. Tai olettamuksia, että olet nyt menossa niitä kohti tai aiot valittaa olevasi niitä vailla.

Anna-Stina Nykäsen kirjoitus Helsingin Sanomissa peräänkuuluttaa oikeita sanoja seksistä puhumiselle. Hyvästä syystä. Sukupuolineutraaliksi tarkoituilla uusilla kieleen ilmaantuneilla sanoilla takapylly ja etupylly tarkoitetaan varmasti hyvää ja kyllä ne omalla kartalla ovat aika ‘pyllystä’. Yhdyn Nykäseen hänen mielipiteissään asiasta – ja uskallan käyttää verbiä yhtyä, vaikka se tässä asiayhteydessä kuljettaa mieltä kohti yhdyntää – joka jutun ja oman kokemuksen mukaan on siis varsin kliininen termi.

Jos ja kun seksistä on vaikea puhua ja sille on haastava löytää luonnollisia termejä, voi olla, että seksiä on vaikea myös tehdä. Parempi seksipuhe kannattaa aloittaa itsestä. Miksi? Koska sisäinen puhe on ajatteluumme ja tekemiseemme voimakkaasti vaikuttava asia. Kun löydät sinulle sopivan puheen, voi olla, että löydät helpommin myös sinulle sopiva nautinnon. Ja itsesi lisäksi myös kumppanin tai kumppaneita nautintoa jakamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *