Skip to main content

Sanat ja teot tekevät seksin

VAIKEIN seksitemppu on puhuminen. Tutkimustenkin mukaan parisuhteen seksikeskustelutaidot korreloivat seksuaalisen tyytyväisyyden kanssa. Siinä missä ronskeilija kaipaa yleisöä leveilylleen, intiimi puhe vie lähemmäksi itseä ja toista. On todella eri luokan rohkeutta kertoa kumppanilleen siitä, mistä pidän ja mitä tarvitsen, kuin julistaa muille, mitä ja keneltä sain. – Maaret Kallio/Lujasti Lempeä -blogissaan Helsingin Sanomissa –

”Moni aikuinenkin erehtyy luulemaan, että ronskein on myös rohkein”, sanoo Maaret Kallio kolumnissaan Helsingin Sanomissa. Joskus suurinta rohkeutta voi olla kokea rakkautta ja ottaa rehellisyyden ja avoimuuden riski. Sanoa: ”Rakastan sinua niin paljon, että uskallan kertoa sinulle…”

Seksistä puhuminen kannattaa. Se ei välttämättä ole helppoa tai luontevaa. Sitä kannattaa harjoitella – niin kuin seksiä itseäänkin. Kallio viisaasti muistuttaakin seksikeskustelutaitojen olevan verrannollisia seksuaaliseen tyytyväisyyteen.

Olen samaa mieltä. Kannustan puhumaan seksistä, koska olettamisen sietämätön keveys saattaa pidemmän päälle johtaa tyytymättömyyteen. Jos et kerro, mitä haluat, sinun on pienempi todennäköisyys saada, mitä haluat. Ja toisaalta voit saada jotain, mitä et välttämättä välittäisi saada. Pahimmillaan totut asioihin, jotka vievät sinulta energiaa ja hyvää oloa. Seksin on hyvä olla ehdottomasti enemmän nautintoa kuin sietämistä.

Kun seksistä sekä omista haluistaan, toiveistaan, haaveistaan ja rajoistaan keskustelee, on seksielämä(kin) parempaa elämää. Lisäksi tapahtuu ilmiö nimeltä ”kun tulet tietoiseksi, tulet vastuulliseksi”. Tietoisena ja vastuullisena omaa hyvät lähtökohdat ryhtyä seksiin, kokeilla ja kokea seksiä, innostua ja iloita seksuaalisuudesta. Se on minun kartallani tärkeä osa hyvän ihmisyyden kokemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *