Skip to main content

Onko mirriä karvoihin katsomista

Tämän(kin) kesän kuuma aihe, kaikista maailman aiheista, on karvat. Ihokarvat. Kainalokarvat. Säärikarvat. Pildekarvat. Tuhero. Puska. Bikinirajat ja/tai sellaisen puute erityisesti. Ja mikäpä siinä. Jollain tavalla karvat tai karvattomuus koskettaa sinua, minua, meitä kaikkia. Itselleni mielenkiintoiseksi asia nousee siinä vaiheessa, jos minulla on suuri mielenkiinto ottaa kantaa sinun karvoihin tai päinvastoin.

Tytti Shemeikka (ja moni muu) on lähtenyt karvakapinaan ja näin yksityisestä tulee julkista, omasta suihkuhetkestä poliittista. Mitä karvojesi mitta merkitsee yhteiskunnallisesti? Karvatuppeni nykykunto tasa-arvon kannalta?

Jokunen vuosi sitten glitterkainalot karvoineen kaikkineen ilmaantuivat internettiin ja karvanpoistoon liittyvää mainontaa on irvailtu säännöllisesti. Ehtipä joku määrittelemään glitteröidyt kainalokarvat juurikin feministille sopivaksi trendiksi. Kundeille glitterparrat ja neidoille kainalokarvat. Siinäpä tasa-arvoa kerrakseen. On ikäänkuin enemmän tasa-arvoista kasvatella karvoja kuin ajella niitä mainonnan ohjaamana pois.

Komplikaatioitakin voi tulla. Tulehduksia, haavoja, ärsyyntymistä. Myös henkistä ärsyyntymistä on kuultu tapahtuvan. Miesystävä ehdotti karvojen poistamista pysyvästi, tyttöystävä totesi, että mitäs jos seuraava poikaystävä tykkääkin karvoista. Ärsyttäähän se nyt moinen. Suhde karvan varassa.

Toisia ärsyttää nähdä muiden (naisten) karvoja julkisesti. Pikainen vilkaisu vaikkapa tuonne Tytin kirjoituksen kommenttiosastoon todentaa, että jopa oksettamaan saattaa ruveta. Karvallisuudesta on tullut epähygienista ja ällöttävää. Jännä sinänsä.

Ja mitenkäs se mirriosasto sitten?

Jälleen kerran ainoa oikea vastaus on: teet tuherollesi juuri niin paljon tai vähän kuin itsestä hyvältä tuntuu ja tavara kestää. Jotain käytännön asioita lienee syytä ottaa huomioon. Jos tykkäät tukistamisesta, on se kätevämpää karvojen kanssa. Jos tykkäät olla nuoltavana, on se ehkä kätevämpää ja tuntuvampaa vähemmällä karvoituksella. Jos kumppanisi pitää karvoitusta ylitsepääsemättömänä esteenä, joko tartut liuskaan tai pistät kumppanin luiskaan. Jos pyllyvakoa kutittaa liiallinen karva tai liian vähäinen peite, testaa jotain muuta.

Kukaan, ei kukaan muu kuin sinä ole oikeutettu karvoitustasi säätelemään. Paitsi tietysti luotettu karvanpoistohenkilö, mutta se onkin jo toinen tarina se. Ja mitäpä jos ei juteltaisi muiden karvoista paitsi kutsusta ja/tai kunnioittavasti nenä pehkossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *