Skip to main content

Onko kauneudella ja terveydellä kokoa?

Sä olisit ihan mahtava, kun onnistut luopumaan noista viidestä ylimääräisestä (kilosta).

Tulisit nyt meidän kanssa keventämään.

Mä olen onnistunut saamaan x-senttiä pois vyötäröltä metodilla Q. Kokeilisit sinäkin. Vois auttaa sua tavoitteissas.

Jaa niin kun missä tavoitteissa? Jonkun toisen määrittelemän viiden kilon vähentämisen tavoitteissa. Yksi kilo sieltä, kymmenen jostain toisaalta. Sitten on hyvä. Oletusarvoisesti ja erityisesti vuodenvaihteessa ja ennen kesälomaa, voi keventää vähän. Aina voisi olla vähän kevyempi, terveempi ja sitä kautta parempi olo.

Terveys on nykyajan taikasana ja kelpo peruste(lu) melkein mihin vain. Ollapa terveempi. Kuka nyt haluaisi olla sairaampi, jos voisi olla terveempi. Ja viehättävämpi. Ja haluttavampi. Ja tikimpi. Olet enemmän ja parempi, kun haluat olla jotain enemmän, joka harmillisen usein tuntuu naisten kohdalla olevan kiloissa vähemmän. Ollakseen nainen, pitää kropassa olla joku kohta, johon ei ole täysin tyytyväinen.

Löytyyhän niitä tyytymättömyyden kohteita omasta kropasta, kun ehtii vähän keskittymään ja tuijottamaan peiliin itseään arvostellen. Liian isot tissit, liian pienet tissit, liikaa persettä, ei persettä ollenkaan. Persevä, reitevä ja vähintään ihan liian lyhyet pohkeet. Älkääkä kansalaiset unohtako kaksoisleukaa. Jos et nuorena nakutellut sukkapuikoilla leuan alle kuin heikkopäinen, on sinulla takuulla kaksoisleuka.

Tuoreen selvityksen mukaan vain 16 % naisista on tyytyväisiä painoonsa. Jatko-olettamus: jos unohdetaan ne liian lyhyet pohkeet, myös fyysiseen olotilaansa lienee tyytyväisiä samainen pieni 16 %.  Kuusitoista prosenttia on paljon vähemmän kuin sen soisi, tahtoisi ja toivoisi olevan.

Me haluamme, että juuri sinä iloitsisit mitoistasi, kiloistasi ja kahvoistasi siinä määrin, kun niitä sattuu olemaan. Ja jos et ihan täysin iloitse, niin sitten on hyvä keksiä itselle sopivat keinot iloita. Eikä se välttämättä vaadi viiden kilon kevennystä. Glitterillä saa esimerkiksi ihmeitä aikaan. Alkaa näyttämään koko maallinen tomumaja ihan erilaiselta, kun sen kuorruttaa glitteriin ja rilluttelee menemään. Rillutellen voi pistää myös vaakansa menemään ja tarvittaessa kaikki peilitkin. Jos seksi ei takaapäin maistu, vaikka muuten maistuisi, koska makuuhuoneen peilistä näkyy roikkuva vatsa, löytyy vaihtoehtoja tähänkin, esimerkiksi a) glitter b) peilit hittoloihin c) seksistä nautiskeleminen oman pään sisäpuolella.

Ajan kanssa kannattaa omaan seksin tahtiin hyllyvään alastomuuteensa muodostaa rakkaudellinen suhde ja saattaapi auttaa sekin, että keskittyy seksin(kin) aikana enemmän muiden ihmisten nautintoon kuin itsensä tarkkailuun.

Ylen uutisoiman selvityksen tuloksissa meitä mietityttää myös se, että aika monta prosenttia aloittelee laihduttamista useamman kerran vuodessa. Mietityttää, että ketä/mitä ihmettä varten. Koska niin kuuluu tehdä? Keventämisestä kuuluu puhua? Pitäis? Tartteis? Yksityisen reisiahdistuksen lisäksi jatkuvalla painon kritisoimisella on myös yhteiskunnallinen merkitys. Tai päin vastoin.

Olisiko niin, että kehonkin keventäminen alkaa mielen keventämisestä ja joskus riittää, että keventää (vain) mieltään?

Lihavuutta, läskiä ja kehonegatiivisuutta koskevia juttuja jätämme vaan tähän. Näin. Luettavaksi.

Lihavuuden moraalipaniikista. 

Raisan Läski-monologista. 

Myönteiselle kehotaajuudelle kehotamme virittäytymään mm. seuraavien virikemateriaalien avulla:

Lempeä muistutus siitä, kuinka hyvän tahtominen on tärkeää, myös itseltä itselle ja omalle keholle. / Psykologi Satu Lähteenkorva, Ylellä alkavan Vaaka-kapina-ohjelman asiantuntija / artikkeli MeNaiset -lehdessä.

Tiedätkö, mitä on kehoitsetunto? Väestöliitto muistuttaa, kuinka aikuinen toimii lapselle esimerkkinä tässäkin asiassa ja neuvoo arvostamaan itseään sellaisena, kuin on. Tämä tiivis ohjeistus on hyvä muistutus ihan aikuiselle itselleenkin.

Kuunneltavaksi: Body Love by Mary Lambert

One thought on “Onko kauneudella ja terveydellä kokoa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *